Fakültemizin Konferans Salonunda "Dini Musikimizde Ramazaniyyeler" Başlıklı Etkinlik Düzenlendi.

20.03.2024 07:21

Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Musikisi Anabilim Dalında görev yapan Öğr. Gör. Ömer Çakrak, katılımcılara Ramazaniyyelerin köklerini ve kültürel önemini anlatırken, Enderûn teravih namazının kültürümüzdeki ayrıcalıklı yerini de özellikle vurguladı. Çakrak’ın ney dinletisi ile katılımcılara işitsel şölen sunduğu programa Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Serdar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yaşar, KÜSAM Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ender Can Dönmez, İslami İlimler Fakültesi'nden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.