Fakültemizin Konferans Salonunda "Siperin Ardında Çanakkale Konferansı" Düzenlendi.

26.03.2024 10:40

Fakültemizin Konferans Salonunda "Siperin Ardında Çanakkale Konferansı" adlı sunumuyla Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'ın lisans eğitimini aldığı hocası ve Milli Savunma Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hasan Mert'i ağırladık.

"18 Mart Çanakkale Zaferi'ni ve Şehitleri Anma Günü" kapsamında gerçekleşen konferansa, Valimiz Avni Çakır yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Mehmet Özalper, Doç. Dr. Atike Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yaşar, Dr. Öğr. Üyesi Ender Can  Dönmez, Genel Sekreter Harun Demir, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Mert konuşmasında, Çanakkale Savaşı'nın ardında neler olduğuna, Mehmetçiğin özverisine, Mustafa Kemal'e ve kahraman Türk halkına değindi. Ayrıca Prof. Dr. Mert, "Ali ile Dursun Budapeşte'de lisanslarını tamamlayan iki ögrenci gönüllü olarak Çanakkale Savaşı'na katılıyorlar. Dursun cephede yaralanıyor, Ali arkadaşının yanına koşuyor onu cephe gerisine taşıyor, fakat Dursun ölüyor. Komutanı Ali'ye neden gidip kendini riske attın, Dursun ölmüştü diyor. Ali, ağlayarak "komutanım gittiğimde Dursun, gözünü araladı ve bana geleceğini biliyordum, dedi. Bu herşeye değerdi." Bu ve bunun gibi bir sürü hikaye yazan destanın adıdır, Çanakkale Destanı" dedi. Yoğun katılımla gerçekleşen programın sonunda Vali Çakır, Prof. Dr. Hasan Mert'e hediye takdim ederken; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, teşekkür belgesi takdim etti.